Endüstriyel Raf ve Kapılar Periyodik Kontrol Yönetmeliği
Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik muayene ve kontrolleri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince oluşturulan 25.04.2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği” kapsamında yapılmaktadır.
Endüstriyel Raf ve Kapılar Periyodik Kontrolleri Kim Tarafından Yapılır?
Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik kontrollerini bakanlıktan yetkili ve uzman mühendis kadrosuyla yapmaktadır.
Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik kontrolleri, yetkili olan makine mühendisleri, mekatronik mühendisleri, makine veya metal eğitimi bölümü mezunu teknik öğretmenler ya da makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.
Endüstriyel Raf ve Kapılar Periyodik Kontrol Formu ve Raporu Nedir?
Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik kontrol formu, yönetmelikte belirtilen ulusal ve uluslararası imalat, test ve deney standartları doğrultusunda ürünün teknik bilgilerinin de bulunduğu bir ön kayıt belgesidir.
Standardın istediği tüm fiziksel, mekanik ve görsel testler ile deneyleri de yapılarak forma işlenir. Oluşturulan Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik kontrol raporu, ilgili teknik uzmanın bulguları ve teknik yöneticinin de onayıyla hazırlanmış olur.
İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden uygun bulunmayan hususların tespit edilmesi ve bu hususlar giderilmeden iş ekipmanının kullanılmasının sakıncalı olduğu belirtilmesi halinde; bu hususlar giderilinceye kadar iş ekipmanı kullanılmaz. Söz konusu eksikliklerin giderilmesinden sonra yapılacak ikinci kontrol sonucunda; eksikliklerin giderilmesi için yapılan iş ve işlemler ile iş ekipmanının bir sonraki kontrol tarihine kadar UYGUNDUR ibaresinin de yer aldığı ikinci bir rapor düzenlenir.
Endüstriyel Raf ve Kapılar periyodik kontrol formu örneği için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Seksiyonel Kapı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Cephe paneline bire bir benzeyen özel profil ve ebatlarda dizayn edilen panelleri ile sızdırmazlık ve yalıtım özelliği son derece güçlüdür. Yay dengeleme sistemli mekanik tasarımı ile manuel konumda elle kolayca kaldırılabilmektedir.
Motor otomasyon sistemleri ile hareket ettirilebilen seksiyonel kapılar, özel tasarımlı manuel caraskal sistemleri ile de kolayca açılıp katılabilirler.
Kapının dört bir tarafı esnek kauçuk fitil sistemi ile donatılmıştır ve bu sayede maksimum sızdırmazlık sunarlar.
Otomasyon sistemi ile hareket etmekte olan kapılarda, kapı kapanırken altında her hangibir ilişken kalması durumunda, kapının zarar görmesini engelleyen pnomatik kenar emniyet sistemi mevcuttur. Bu emniyet sistemi 5 m bar basınç hassasiyetinde ve alt fitilin esnemesi sonucu içindeki havada oluşan basınç değişikliğini algılamaktadır.
Dayanıklı ürünlerdir, hırsızlık vb. tehlikelere karşı koruyucu özellikleri vardır. Seksiyonel kapılar halat kopma ve yay kırılma emniyet sistemine de sahiptirler. Bu donanım kapıda maksimum kullanım güvenliği sağlamaktadır.
Seksiyonel panelleri parmak sıkışmasını önleyen gövde yapısına sahiptir.
Endüstriyel Raf ve Kapılar Periyodik Kontrolü yapılırken aşağıdaki teknik konmtroller uzman ekiplerimiz tarafından yapılarak raporlanır.
- İzin verilen ağırlıkta yükleme durumu kontrol edilir.
- Hasarlı veya eksik yapısal elemanın varlığı gözlemlenir
- Yapısal kontroller yapılır.
- Ayak deformasyonu, çerçeve eksen açıklığı, çapraz-yatay bağlantı deformasyonu, ayak koruyucu deformasyonu, eksik cıvata ve somun varlığı kontrol edilir.
- Çerçeve bariyeri deformasyonları gözle kontrolü yapılır.
- Kirişlerde deformasyon ve eksen kaçıklarına bakılır.
- Palet/döşeme destek çubuğu deformasyonu kontrol edilir.
- Yapısal olarak korozyon kontrolü yapılır.
- Traverslerde izin verilen sehim oranı kontrolü yapılır.